Sistemul informational al pietei agricole angro


 O companie specializata în prestarea serviciilor de calitate în domeniul afacerilor si dezvoltarii activitatii pentru comunitatea antreprenoriala

Despre companie

Servicii

Eshipa noastra

Blog noutati

Contacte 

Lincuri utile

Foto album

 

       English           Русский


 

© Copyright CSBU 2003. Toate drepturile rezervate.

Cuprinsul:

  1. Publicatia lunara a Centrului de Suport al Businessului Ungheni CSBU "Buletinul Agricol";
  2. Zilele Virtuale ale Partenerilor organizate de CSBU;
  3. Baza de date cu lista intreprinderilor din sectorul agroalimentar;
  4. Bucletul "Ghidul Fermierului".

Buletinul Agricoleste o publicatie lunara, care are ca scop facilitarea oportunitatilor de organizare a afacerii si promovarea schimbului de informatii in cadrul comunitatii antreprenoriale locale. In prezent, Buletinul Agricol este distribuit printr-un tiraj de 2000 exemplare. Aceasta pagina Web a CSBU va fi dedicata diseminarii dinamice si accesului larg catre aceasta informatie.

 

   Echipa CSBU impreuna cu CAMIB ONG au planificat asa-zisele „Zile Virtuale ale Partenerilor, - evenimente de o zi orientate in special asupra unui produs, cu scopul de ai aduna si de ai uni in retea pe actorii principali din agricultura.

   Prima zi virtuala “Ziua virtuala a partenerilor in stabilirea relatiilor de colaborare”

   A doua zi virtuala „Dezvoltarea relatiilor de Parteneriat dintre Producatorii Agricoli si întreprinderile de achizitie, prelucrare, pastrare, exoprt a productiei agricole cît si a serviciilor de consultanta, creditare si asigurare”

   A treia zi virtuala "Dezvoltarea relatiilor de Parteneriat dintre Producatorii Agricoli si întreprinderile de achizitie, prelucrare, pastrare, export a productiei agricole cît si a serviciilor de consultanta, creditare si asigurare"


A treia zi virtuala

Asociatia Producatorilor Agricoli “UNCALNIS” în colaborare cu Biroul de Informatie în Agromarketing CAMIB, Camera de Comert si Industrie filiala Ungheni, Centrul de Suport al Businessului Ungheni, Directiile agricole din raioanele Nisporen, Calarasi si Ungheni, „Nis-Agroinform”, OO „Colina” (ACSA) Nisporeni si alte ONG-uri, a organizat o Zi Virtuala a Partenerilor pe data de 10 august 2004 în or. Nisporeni cu tema „Dezvoltarea relatiilor de Parteneriat dintre Producatorii Agricoli si întreprinderile de achizitie, prelucrare, pastrare, export a productiei agricole cît si a serviciilor de consultanta, creditare si asigurare” .

   Au fost invitati prin intermediul invitatiilor personale prin posta a 137 de Producatori Agricoli din raioanele Ungheni, Calarasi si Nisporeni si 55 de Colectori si Prestatori de servicii agricultorilor.

A doua zi virtula

   Asociatia Producatorilor Agricoli “UNCALNIS” în colaborare cu Camera de Comert si Industrie filiala Ungheni, Biroul de informatie în agromarketing CAMIB, Centrul de Suport al Businessului Ungheni, Directiile agricole din raioanele Calarasi, Ungheni si Nisporeni si alte ONG-uri, a organizat o Zi Virtuala a Partenerilor pe data de 27 mai 2004 în or. Calarasi cu tema „Dezvoltarea relatiilor de Parteneriat dintre Producatorii Agricoli si întreprinderile de achizitie, prelucrare, pastrare, exoprt a productiei agricole cît si a serviciilor de consultanta, creditare si asigurare”.
   Au fost invitati prin intermediul invitatiilor personale prin posta a 122 de Producatori Agricoli din raioanele Ungheni, Calarasi si Nisporeni si 50 de Colectori si Prestatori de servicii agricultorilor.
Au fost prezenti 63 de Producatori Agricoli din raioanele Ungheni, Calarasi si Nisporeni si 32 de Furnizori si Prestatori de servicii si resurse agricultorilor dintre care:
   - 20 întreprinderi de achizitie pastrarea si prelucrarea productiei agricole (Fabrica de conserve Calarasi, Fabrica de conserve „Orhei-Vit”, Fabrica de conserve „Natur-Bravo” Ungheni, Fabrica de lactate Calarasi, S.A. „Carmez” , S.A. „Floarea Soarelui”, Î.S. „Moldresurse”, SRL „Codru-ST”, UCOOP Calarasi, SRL „Sigcon”, SA „Tochila”, SRL „VM „Plumcom”, „Sadova-Vin”, S.A „Calarasi –Divin” SA, SRL „Nivagronov”, SA „Hîrjauca-Vin”, SA „Cereale-Prut”, SRL „Valtuitorul”, CAP „Izvorul Marie”, SA „Buna” );
   - O întreprindere de producere si distribuire a ambalajului pentru produse, fructe, legume (SRL „Rubiplast-Com”);
   - 2 întreprinderi de distribuire a îngrasamintelor si preparatelor chimicale pentru protectia plantelor (SRL „Triovit”, SRL „Moldagrochim” ÎM);
   - 4 institutii bancare si creditare în agricultura (BC „Moldova-Agroindbank” filiala Calarasi, „MicroInvest”, Corporatia de finantare rurala oficiul regional Calarasi, Consultanta si Credit în Agricultura „Proiectul RISP”);
   - 5 organizatii non - guvernamentale de prestari servicii de consultanta si instruire în agriculura. (APA „Uncalnis” cu întreprinderile afiliate, CCI Ungheni, CSB Ungheni, Agroconsultant „ACSA” Calarasi, Centru de Informare si Consultanta Calarasi).

   Buna organizare a Zilei Virtuale a Partenerilor a fost posibila de asemenea de implicarea si contribuirea reala a partenerilor APA „Uncalnis” si anume: Directia agricola din raionul Calarasi, Centru de informare si consultanta Calarasi, Agroinform Calarasi, Organizatia Teritoriala Ungheni a Federatiei nationale a Fermierilor din Moldova, Camera de Comert si Industrie filiala Ungheni, Centrul de Suport al Businessului Ungheni”.

   Din diferite motive se mentioneaza prezenta slaba a producatorilor din raionul Nisporeni si Ungheni si implicarea slaba a partenerilor (Directiile agricole raionale Nisporeni si Ungheni, ONG „Nis-agroinform”, Centru pentru Initiativa Privata Ungheni).

Agenda Zilei Virtuale a Partenerilor


Data joi, 27 mai 2004
PARTICIPANTII: Producatorii agricoli din raioanele Nisporeni, Calarasi si Ungheni, Reprezentantii intreprinderilor de colectare, prelucrare, prestare de servicii agricultorilor.
LOCALUL: Casa de Cultura Raionala Calarasi, inceputul-orele 10.00
10.00 - 11.00 Discutii si contactele individuale dintre reprezentantii intreprinderilor de colectare, plelucrare, prestare servicii si producatori agricoli
11.00 - 11.15 Prezentarea participantilor. Scopul si obiectivele intrunurii.
11.15 - 12.00 Discutiile si ofertle intreprinderilor de colectare, prelucrare, prestare servicii, precum si a producatorilor agricoli.
12.00 - 12.20 Intrebari si raspunsuri, complectarea formularelor de evaluare. Inchiderea Zilei virtuale.

 

Prima zi virtuala a patrenerilor

   La 22.01.04 CSBU in parteneriat cu Asociatia Producator Agricoli UNCALNIS, Biroul Central de Informatii in AgroMarketing "CAMIB", “Nisagro-Inform “ si Directiile Agricole din raioanele Ungheni, Calarasi si Nisporeni a organizat desfasurarea “Zilei virtuale a partenerilor in stabilirea relatiilor de colaborare”. Activitatea a fost organizata pentru producatorii agricoli din aceste raioane si prestatorii de servicii in domeniu din teritoriu si din regiunile mai apropiate. Au manifestat interes fata de ofertele celor 41 de prestatori de servicii participanti 112 producatori agricoli. Au fost prezentate informatii utile despre toate serviciile solicitate actual de producatorii agricoli:

asigurarea cu seminte, chimicale, ingrasaminte, tehnica agricola, piese de schimb si diferite servicii de consultanta, creditare si asigurare, preturi , date de contact si chiar posibilitatea de a incheia contracte.

   CSBU a oferit serviciile sale de consultanta, instruire si informare pentru producatorii agricoli ce intentioneaza sa-si extinda afacerea, sa desfasoare activitati de export-import si sa participe la dezvoltarea unei agriculturi ecologice.

Agenda Zilei Virtuale a Partenerilor

Data joi, 22 ianuarie 2004
PARTICIPANTII: Producatorii agricoli din raioanele Nisporeni, Calarasi si Ungheni, Reprezentantii intreprinderilor prestatoare de servicii.
LOCALUL: Sala de fedinfa a Primariei or. Ungheni, inceputul-orele 11.00
11.00 - 11.15 Cuvint introductiv. Prezentarea Participantilor. Scopul si obiectivele intrunirii.
11.15 - 12.00 Discursul si intentiile Prestatorilor de servicii.
12.00 - 13.15 Discutiile si contactele individual dintre Prestatorii de servicii si Producatorii Agricoli
13.00 - 13.15 Intrebari si raspunsuri, complectarea formularelor de evaluare. Inchiderea Zilei virtuale.

Baza de date

Baza de date - "Lista intreprinderilor din sectorul agroalimentar" care include informatie detaliata despre toate intreprinderile din sectorul Ungheni ce activeaza in sectorul agroalimentar. Aceasta baza de date este accesibila pentru toti doritorii din oficiile CSBU